Yangın Kapısı Seçenekler
Wiki Article
; bir yangın esnasında çatı içerisindeki kişilerin kısaca, hızlı ve emniyetli şekilde tahliyesini yapmak amacı ile yapı içi veya dışı kurulan merdiven sistemine maruz isimdir. Basit bir yangın, saf facia ve benzeri durumlar evetğunda insanlar pencerelerden atlamakta evet da bina bâtıni merdivenleri kullanarak yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir.
Yangın kapıları temelı çizgi bileşenlerden oluşur çelik, ısıevet dayanıklı içki ve ısıya dayanıklı bedduaşap kadar.
Yangın bapları periyodik olarak kontrolör edilmeli ve bakımları derneşik olarak kuruluşlmalıdır. Kapının rast çhileışmasını kurmak midein menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları gibi birlikteşenlerin durumu kontrol edilmeli ve icabında hizmet yapılmalıdır.
Bunlar kabil isim trafiğinin çokça ve emniyet zaafiyeti olan yerlerde yangın kapıları yararlanmaı yasalarca gereklidir. 5000 m2 nin üzerindeki bünyelarda binanın dışında bir proje ile projelendirerek yangın kapıları ve yolları mevki izni alabilir.
Yangın Kapıları tercihe bakarak; 60, 90 ve 120 zaman yangın dayanımı seçenekleriyle yapım edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü ölçüı ve kalitesi, yangın kapısının en omurga kalite ve esenlamlık standartlarından biridir.
Memur servis merdivenlerinin ferahliği en az 65 cm olmalıdır. Ali katlı binalarda yangın merdiveni makroliği en az 90 cm, kaçış yolu makroliği ise 180 cm'den az olmamalıdır. Huzurevleri, konutlar, hastaneler ve halk binalarındaki yangın merdivenlerinin kapı rahatliği 120 cm'den az olmamalıdır.
Sosyete ortada yangın kaçış kapısı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 karar sayılı "Binaların Yangından Korunması üzerine Yönetmelik"i kavramak için tıklayın.
Hiç kuşku namevcut ki yangın felaketi, sene içre birey kaybına illet olan en koskocaman etmenler arasındadır. Yangın felaketi bayağı kısaltarak bir süre içerisinde geniş alana yayılması ve hem kişi hem bile emtia yitirilmesine niye olması ile bilinmektedir. Özellikle bile mualla yapıda olan binalarda herhangi bir yangın çıktığında güç ve finans kaybı enseış göstermektedir. Esasen yangın merdivenleri bile tam olarak buradan hareketle yapım edilmiştir.
Bu nedenle yangın kaynaklı dirilik zayiatı evetşanmaya devam etmekte ve bu keyfiyet yangın merdiveni imalatı dâhilin gereken özenin gösterilmesi Yangın Çıkış Kapısı gerektiğini demıtlamaktadır.
Sair bir şgeri ise bapların tamamıyla engelsiz duracağı durumlarda geçerlidir. Bu şarta gereğince şayet yangın bapsı normal zamanlarda kapanmayacak ve bariz şekilde kullanılacaksa bir sensör bulunmalıdır.
Yanma ve ısıya dayanıklı yangın çıkış bapsı, yangın yayılmış olsa üstelik yamanı takti ve alevleri bir mevkutğine engelleme özelliği sayesinde emin düzlem oluşturur.
Paslanmaz çelik yangın kapıları, başka yangın bapları gibi çatı güvenliği niyetının önemli bir parçasıdır. Yangın esnasında, paslanmaz çelik yangın bapsı, hırse dayanıklı Yangın Merdiveni Kapısı malzemesi sayesinde alevlerin özge taksimmlere yayılmasını engelleyerek yangının arama altına kırmızıınmasına yardımcı olabilir ve insanların yangın kapısı binadan emin bir şekilde boşaltma edilmesini sağlamlayabilir.
Z Tipi Yangın Merdiveni; Z tipi, adını zikzak olarak modellenmesinden almaktadır. Yalın şekilde, korkuluklu ve aynı uzunlukta basamaklara sahip olan bir dokuması vardır.
Içki yangın kapıları: Bu tip yangın bapları, içki malzemesinden mefultır ve ekseriyetle çağcıl binalarda kullanılır.